2017’de üretime başlayan Atlas Denim, doğrudan ihracat ve ihracatçı konfeksiyonculara yönelik ürünleriyle, kapasitesini sürekli olarak artırdı. Şirket, yılbaşı tam kapasite ile çalışarak yılda 50 milyon metre üretim hedefliyor.
Atlas Denim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Yıldız, tesislerinin 150 milyon doları bulan bir yatırım olduğunu belirterek, “Türkiye’nin de aslında son beş yılda yapılan en büyük 5 tekstil yatırımından biriyiz” dedi. Aslen Kayserili olan, kendisi Adana’da doğup büyüyen Yıldız, lisans eğitimini tamamlayıp, uzun yıllar ticaretle uğraştıktan sonra, sanayide ilk yatırımını Adana’da yaptığını, bundan sonra da doğduğu topraklara borcunu ödemek için aynı yolu izleyeceğini söyledi. Yıldız “Bu yatırımı Adana’ya değil, Kadirli’ye yapsam arsa bedeli buranın 25’te biriydi. Teşvikler çok fazlaydı. Ama ben ne yapacaksam kendi şehrime, Adana’ya yapacağım. Onun dışında hiçbir yere yatırım planlamıyorum” diye konuştu.
“İki yılda 30 yıllık fabrikaların kapasitesine ulaştık”
“Bırakın Türkiye’yi, herhalde dünyada bu hızla büyüyen ikinci bir denim fabrikası yok” diyen Beytullah Yıldız “Bu benim hayalim ve hedefimdi. Bizim gibi 8 – 10 tane iyi fabrika var. Ama onların geçmişlerine baktığımızda, yirmi, otuz yılda bu kapasiteye gelmişler. Biz ikinci yılımızda onların kapasitelerine ulaştık. Hızlı bir şekilde ihracata başladık. Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyoruz” ifadesini kullandı.
Atlas Denim’in iplik ihtiyacını karşılamak amacıyla Erbey İplik fabrikasını kurduklarını ifade eden Yıldız “Erbey, kendi ipliğimizi ürettiğimiz bir bölüm. Şu anda Erbey 2’nin çalışmaları da devam ediyor. Yatırım planlarıma göre, 2020 yılı ikinci çeyrekte Erbey 2 için kolları sıvamış olacağız” dedi. Erbey’de 900 ton/ay mal ürettiklerini açıklayan Yıldız “İkinci yatırımımızda da aşağı yukarı 1.300 ton/ay civarında üretim yapacağız. Böylece toplamda 2 bin 200 ton/ay iplik üretim kapasitesine sahip olacağız. Bütün ipliğimizi kendimiz üretmiş olacağız. Pamuktan, denim kumaşı üreten entegre sistemi tamamen oturtmuş olacağız. Sloganımız ‘Adana’yı, denimin başkent yapmak’ diye konuştu.
“Üç vardiyada bin kişi ile üretim yapıyoruz”
Atlas Denim ve Erbey İplik olarak bin kişiyi istihdam eden ‘büyük bir aile’ olduklarını, üç vardiya halinde üretim yaptıklarını dile getiren Yıldız “Bizde makine kapatmak diye bir kavram yok. Üç vardiyada şu an için 42 milyon metre/ yıl, yılbaşı itibariyle de 50 milyon metre/yıl üretim kapasitesine sahip olacağız” bilgisini verdi. Atlas Denim’de üretilen kumaşların yüzde 10’unu doğrudan ihraç ettiklerini, yurt içinde ise ihracatçı konfeksiyonculara büyük miktarda mal verdiklerini anlatan Yıldız “Üretimimizin yüzde 80’ini ihracat yapan firmalara veriyoruz” dedi. Türkiye’de konfeksiyon sektöründe LCW, Defacto, Koton, Mavi gibi büyüklerin de aralarında bulunduğu birçok markaya kumaş verdiklerini kaydeden Yıldız, bu markaların ürettiği konfeksiyon ürünlerinin Avrupa’da yoğun şekilde pazarlandığının altını çizdi.